HOME

 

 

Over ons

Onze mopsen

Gezondheid

Showuitslagen

Nieuws

Puppy's

Foto's

In memoriam

In de media

Links

Gastenboek

 

 

Brigsam Pugs

The story of our "BRIGSAM" pugs.

 

Wij Sammy en Brigitte Baert-Sabbe huwden in augustus 1985. Wij groeiden beiden met dieren en vooral met honden op.

De ouders van Sammy showden met succes in de zeventiger jaren hun Duitse Dog : Satan Vom Doggedont.

Begin 1997overleed ons dwergkeesje Snoopy en kort daarna maakten we kennis met de mopshond. Om precies te zijn begin 1997 kwam onze 1ste mopsenreu Beertje-Pluto bij ons wonen, het was liefde op het eerste gezicht. Wij begonnen dan ook meteen alles te verzamelen wat met de mopshond te maken had, van beelden, boeken tot het kleinste krantenartikel dat we konden vinden. Zo groeide onze collectie en ook onze kennis van de mopshond. Zo ook werden wij bijna onmiddellijk lid van onze Belgian Pug Dog Club,  de Nederlandse Commedia-mopshondenclub, The Pug Dog Club (UK). en de Duitse mopsenclub.  Eind 1998 kochten we in een minizoo bij ons in de buurt onze kruising-mopsenreu Porky en ons mopsenteefje Dotje, die ginder in vreselijke omstandigheden leefden ! Porky overleed augustus 2006 en Dotje overleed april 2008. Wij zullen deze mopsen steeds in ons hart dragen.

Wij bezochten dan ook vele hondententoonstellingen en zo leerden wij Mevr. Van Puyvelde Lucienne en haar OF BLACKBIRDS FIELD mopsen kennen. Wij gingen met meerdere mopsen van het Of Blackbirds Field kennel op showtraining en stapten ook meerdere malen met hen de ring in op Internationale Dogshow’s in binnen- en buitenland wat ons natuurlijk veel showringervaring bijbracht.

Op 26 oktober 1999 werd onze YASMINROOS OF BLACKBIRDS FIELD (Yasmintje) geboren uit de ouders : Belgisch, Nederlands, Luxemburgs en Internationaal Kampioen Sheffawn Soldier Boy (Tommy) & Belgisch Kampioene Sheffawn Englisch Rose (Roseke). Zij werd ons eerste mopsje met stamboom, waar we al een tijdje naar uitkeken.

Kort nadien op 18 november 1999 werd YENTIELTOM OF BLACKBIRDS FIELD (Ymiel) geboren uit de ouders : Belgisch, Nederlands, Luxemburgs en Internationaal Kampioen Sheffawn Soldier Boy (Tommy) & Zandy Lane Uasal (Sofieke). Al waren wij meteen gek op Ymiel, hij was aan een andere eigenaar beloofd. Na ongeveer 5 maanden bij zijn eerste eigenaar te wonen, keerde Ymiel in erbarmelijke staat terug bij zijn fokster Mevr. Van Puyvelde. Hij was graatmager en had zijn jonge leventje in de garage doorgebracht. Door de dampen van uitlaatgassen waren zijn oogjes helemaal ontstoken en de nageltjes van zijn voorpootjes waren helemaal afgesleten, vermoedelijk door het krabben op de garagedeur om uitgelaten te worden. Algauw gingen wij hem bezoeken bij Mevr. Van Puyvelde, toen ik (Brigitte) hem optilde legde hij meteen zijn kopje op mijn schouder. Wat toen door mij heen ging kan ik met geen woorden beschrijven, maar één ding stond vast : Ymiel kwam bij ons wonen wij hadden een band die door niets of niemand ooit kan verbroken worden ! Sofieke kwam in 2000 bij ons en haar zoon Ymiel wonen omdat Sammy en Sofieke van in het begin gek op elkaar waren.

Onze Ymiel werd later na heel veel goede verzorging en geduld Luxemburgs Jeugdkampioen, Belgisch Kampioen, Internationaal Kampioen en werd 4 jaar na elkaar op de clubmatch van de Belgian Pug Dog Club Beste Belgisch gefokte reu. Meerder malen werd hij Best Of Breed, Beste van groep 9, en zelfs Reserve Best In Show te La Louviere 2004 !

Zo leerden wij ook Dhr. & Mevr. Jan & Ingrid Mylemans en hun DYLVILLE mopsen beter kennen, toen zij om een huwelijk tussen hun Internationaal Kampioene Dylville Valentina (Femke) en onze Belgisch en Internationale Kampioen Yentieltom Of Blackbirds Field (Ymiel) vroegen, wat ons ontroerend verraste. Zij waren de eerste en enigen in België die in 1976 met hun DYLVILLE- mopsenkennel met LOSH-stamboom fokten onder de normen van de KMSH en het FCI.   Zij waren ook de stichters van onze Belgian Pug Dog Club en staan in de Kynologische wereld in binnen- en buitenland erg hoog aangeschreven.

Uit het huwelijk tussen Femke & Ymiel werden de twee zussen DYLVILLE BLUEBELL (Belle) & DYLVILLE BLUEBIRD (Birdy) geboren. We spraken samen met Dhr. & Mevr. Mylemans af dat één van de zusjes bij moeke Femke zou blijven en de andere bij papa Ymiel zou komen wonen. Maar soms beslissen onze mopsen voor ons. Die twee mopsenzussen waren zo aan elkaar gehecht, beiden even mooi en even leuk van karakter dat wij hen niet meer konden scheiden en zij zijn beiden bij ons, hun papa Ymiel en oma Sofieke komen wonen.

Zo hadden wij anno 2002, drie generatie’s bij ons thuis.

Ook op show deden Belle & Birdy het goed, beiden behaalden al meerdere malen CAC, CACIB BOB en een aantal reserve’s in binnen- en buitenland. Birdy werd zelfs tijdens de clubmatch 2004 van de BELGIAN PUG DOG CLUB CLUBWINSTER, zij behaalde CAC, Beste Teef & BOB, werd Belgisch,  Duits Kampioen en Landessieger Rheinland-Platz (D)

Belle werd Clubwinster, CAC / VDH CAC / BOB op de Duitse clubmatch 2006 en vice Champion de France 2006 !

Samen met hun vader werden ze meerdere malen beste koppel en beste groep, ja zelfs drie shows na mekaar in 2003 werden ze Beste Groep !

Wij beseffen dan ook goed dat wij dit deels te danken hebben aan Mevr. Van Puyvelde Lucienne, maar vooral aan Dhr. & Mevr. Jan & Ingrid Mylemans en hun jarenlange werk. Nog steeds staan zij ons met raad en daad bij, of het nu gaat om het lezen van stambomen of om het even wat, zij zijn steeds bereid hun kennis met ons te delen. Wij leerden enorm veel mopsenwijsheden van deze mensen en zijn hun daarvoor nog steeds enorm dankbaar !

Mijn man en ik zijn nu reeds enkele jaren bestuursleden van onze Belgian Pug Dog Club, waar ik (Brigitte) het secretariaat, de ledenwerving en het ondervoorzitterschap als ernstige taak op mij neem en mijn man (Sammy) het welfare-clubwinkeltje runt en deel uitmaakt van het feestcomite. Dit alles uiteraard op vrijwillige basis, zonder enige vergoeding en enkel en alleen uit liefde voor de mopshond.

Zo zie je dat we niet zomaar mopsen zijn gaan kopen om een mopsenfokkerij te beginnen en het nooit onze bedoeling was de grootste fokkers van België te worden.

Maar na jarenlang met onze mopsen samen te leven, mopsen van alle leeftijden te apprecieren, welfare-mopsen op te vangen, kortom ons de tijd nemen om de mops echt te leren kennen. Na een cursus algemene kynologie in België en de FCI - landen te volgen en het besef dat wij eeuwenoude en goede Engelse bloedlijnen in huis hebben kon een eigen kennelnaam niet uitblijven.

"BRIGSAM" was een voor de hand liggende naam vond Dhr. Jan Mylemans. BRIGSAM : mopsen uit het werk van BRIGitte en SAMmy. Wij vonden dat goed klinken en een hele eer dat Dhr. Mylemans onze kennelnaam koos.

"BRIGSAM" was geboren !!!

Op 25/01/2006, na enkele tegenslagen werd dan eindelijk BRIGSAM FAMKEBELLE geboren !

Vader : Multi Champion Pugnus Per Se (UK) (eigenaar Dhr Eike Herold)

Moeder : Clubwinster BOB (D) 2006 & Vice-Championnat de France 2006 Dylville Bluebell

Belle was het 1ste Belgische mopsenteefje dat naar Engeland reisde om haar "partner" te ontmoeten.

 

Op 17/12/2006 werden BRIGSAM FARON, BRIGSAM FIENTJE, BRIGSAM FLEURKE en BRIGSAM FROUWKE geboren !

Vader : Commedia clubwinner BOB 2005 Brittyard's Marius (eigenaars / Huybrechts Patrick & Weyns Greet)

Moeder : Belgisch Kampioen, Duits Kampioen, BPDC Clubwinster BOB 2004 & Landessieger Rheinland-Pfalz 2005  Dylville Bluebird

Onze Famkebelle, Faron, Fientje, Fleurke en Frouwke, Hebe, Hannabelle, Herold, Iemke, Kalista, Kotchka, Kingbird = Bertie, Lisselotje

en onze Tidemill Black Zerlina alsook onze Tidemill Robin Hood zijn of waren regelmatig te bewonderen op show's in binnen- en

 buitenland waar ze het zeker niet slecht doen. (zie showresultaten en/of nieuws)

 

 

Copyright Brigsam